Skol-/porträttfotografering

Home / Skol-/porträttfotografering

Öppet hus

I flera kommuner hyr vi en lämplig lokal och anordnar öppet hus med drop-in fotografering för allmänheten. Vi annonserar om detta i lokala tidningar, här på hemsidan och på Facebook.

Så här går det till:

 1. Det är oftast drop-in som gäller och föräldrarna tar med barnen till lokalen och ställer sig i kö. Vi fotograferar alla barn stora som små, enskilda bilder, syskon, kusiner, kompisar, mor- och farföräldrar med barn mm mm.
 2. Efter ca en vecka får föräldrarna ett kuvert hem i brevlådan med en beställningssedel. På sedeln finns tre provbilder på de enskilda korten och/eller syskonbilderna. Utifrån dessa bilder kan varje förälder sedan beställa de bilder man önskar. Man skickar in beställningen till oss eller går in här på hemsidan och gör en beställning.
 3. Inom två veckor får man bilderna hem om man valt att betala i förväg eller så får man ett brev om att bilderna finns att hämta hos oss i affären.

Barnfotografering

Numera har vi inte någon fast ateljé som man kan boka i sig i för att fotografera barnen. Men passa gärna på att komma på någon av våra öppna hus där vi erbjuder drop-in fotografering. Tid och plats för dessa öppet hus kommer vi att lägga ut här på hemsidan och på Facebook.
Ring eller skicka ett mail om ni har frågor.

Förskola

Vi har sedan 1992 åkt runt i Värmland och fotograferat barn på förskolor. Vi kör inte ut några färdiga paket med bilder som skickas till föräldrarna som sedan ska skickas tillbaka, utan vi tillverkar bara de kort som man beställt. Miljövänligt och prisvärt!

Så här går det till:

 1. Fotografen kommer efter överenskommelse till förskolan och tar dels gruppbilder och dels enskilda bilder på varje barn.
 2. Efter ca en vecka får varje barn ett kuvert med en beställningssedel, som delas ut på förskolan. På sedeln finns tre provbilder på de enskilda korten. Utifrån dessa bilder kan varje förälder sedan beställa de bilder man önskar. Man skickar in beställningen till oss eller går in här på hemsidan och gör en beställning.
 3. Inom två veckor får man bilderna hem om man valt att betala i förväg eller så får man ett brev om att bilderna finns att hämta hos oss i affären.

 

Öppet hus på förskola

Ett nytt inslag i vår fotografering är sk Öppet hus på förskolor. Detta innebär att vi tar gruppbilder på alla avdelningar på förmiddagen och har en lokal i förskolan öppen på eftermiddagen då föräldrarna själva får komma med sitt/sina barn och få dem fotograferade.

Så här går det till:

 1. Fotografen kommer efter överenskommelse till förskolan och tar gruppbilder på förmiddagen tillsammans med personalen.
 2. På eftermiddagen förfogar vi över en lokal i eller i anslutning till förskolan där föräldrarna kan komma när de hämtar sina barn och vi fotograferar dem. Hit kan man även ta med syskon från skolan eller andra förskolor för syskonbilder.
 3. Efter ca en vecka får föräldrarna ett kuvert hem i brevlådan med en beställningssedel. På sedeln finns tre provbilder på de enskilda korten och/eller syskonbilderna. Utifrån dessa bilder kan varje förälder sedan beställa de bilder man önskar. Gruppbilden kan givetvis också beställas då. Man skickar in beställningen till oss eller går in här på hemsidan och gör en beställning.
 4. Inom två veckor får man bilderna hem om man valt att betala i förväg eller så får man ett brev om att bilderna finns att hämta hos oss i affären.

Konfirmandfotografering

Vi åker ut till kyrkor runt om i Värmland och fotograferar konfirmander. Vi brukar komma till kyrkan någon vecka före konfirmationen för att ta gruppbild och enskilda bilder på konfirmanderna.

Så här går det till:

 1. Fotografen kommer efter överenskommelse till kyrkan och tar dels gruppbilder och dels enskilda bilder på varje konfirmand.
 2. Efter ca en vecka får varje konfirmand ett kuvert med en beställningssedel direkt hem i brevlådan. På sedeln finns tre provbilder på de enskilda korten. Utifrån dessa bilder kan varje förälder sedan beställa de bilder man önskar. Gruppbilden kan givetvis också då beställas. Man skickar in beställningen till oss eller går in här på hemsidan och gör en beställning.
 3. Inom två veckor får man bilderna hem om man valt att betala i förväg eller så får man ett brev om att bilderna finns att hämta hos oss i affären.